amelius napisał(a):A czy na dziejszej rozprawie przed TK wnioskodawcy cytowali opinię prof. Bałabana? Bo wierzę, że jest ona znana zarówno samym wnioskodawcom jak wszystkim członkom TK.
amelius napisał(a):A czy na dziejszej rozprawie przed TK wnioskodawcy cytowali opinię prof. Bałabana? Bo wierzę, że jest ona znana zarówno samym wnioskodawcom jak wszystkim członkom TK.
Tomasz Zawiślak napisał(a): Jedyną racją bytu tego organu jest w istocie wspomaganie władzy sądowniczej (w ramach konstytucyjnej zasady współdziałania władz). Tymczasem w wyniku narastającej aberracji myślowej części polityków organ ten, za przyzwoleniem większości sejmowej i Rządu, kreuje się na nadzorcę wymiaru sprawiedliwości ze złego, komunistycznego snu"![]()
Głos Prof. Bałabana jest bardzo ważny. Władzą sądowniczą zajmuje się on od dawna. Pisał m.in. o KRS. Przyznam, że jestem zaskoczony dosadnością i mocą tej opinii.
adela napisał(a):"Do tej pory nie miałem wątpliwości, ale teraz je zaczałem mieć"
No tak... No to ja już nie mam wątpliwości, co będzie 27 marca. No chyba że jeszcze będzie miała miejsce jakaś próba sił pomiędzy MS a Rządem. Wtedy różnie może być.
Vilgefortz napisał(a):
Odroczenie publikacji nastąpiło jak mniemam wyłacznie z powodu znużenia Pana Prezesa tą przedłużającą się rozprawą, ewentualnie jeszcze dla dodatkowej konsultacji z premierem, który jako główny inspirator reformy swego zdania raczej nie zmieni.
Pzdr
Iustus napisał(a):A w Faktach TVN i Wiadomościach TVP ani słowa o dzisiejszej rozprawie.![]()
Ja nie wiem - czy to jest faktycznie takie zupełnie nieistotne z punktu widzenie społeczeństwa? Czy ja patrzę na ten problem przez pryzmat swojego zawodu i dlatego wyolbrzymiam jego znaczenie?
jarocin napisał(a):Iustus napisał(a):A w Faktach TVN i Wiadomościach TVP ani słowa o dzisiejszej rozprawie.![]()
Ja nie wiem - czy to jest faktycznie takie zupełnie nieistotne z punktu widzenie społeczeństwa? Czy ja patrzę na ten problem przez pryzmat swojego zawodu i dlatego wyolbrzymiam jego znaczenie?
Newsem może być wyrok, nie rozprawa, chyba że byłyby na niej jakieś większe emocje
Tap tap tapatalk...
Powrót do INFORMACJA !!!!!!!!!!! WAŻNE !!!!!!!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość